1. Ogulite luk i naseckajte ga. Narežite slaninu na kockice, krompir ogulite, operite i narežite na veće komade. Šargarepu ogulite, celer operite i prerežite po pola, a peršin operite.
2. Na maslinovom ulju prepržite luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice slanine. Zalijte sa litar ipo hladne vode. Dodajte oceđeno zrnevlje kukuruza, šargarepu, celer, peršun i krompire. Kuvajte na laganoj vatri dok povrće i krompir ne omekšaju. Pre kraja izvadite celer, šargarepu i peršun.
3. Deo kukuruza propasirajte s krompirima i vratite u lonac sa supomu kojoj se kuvao. Umešajte maslac umućen s brašnom, dodajte pavlaku i kuhajte još desetak minuta. Posolite i pobiberite.
4. Po želji ukrasite peršunom i crvenom paprikom iseckanom na sitno.