Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaprićoza kakvu do sada niste probali!

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Budite i vi nalik italijanskim pica majstorima ekspert u pravljenju poznate pice.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ako volite da jedete pizzu, ovaj recept će vas oduševiti.


Sastojci:

Testo:

1 kg brašna tip 400
30gr šećera
20gr soli
0.3gr kvasca
40ml maslinovog ulja
20ml mleka
400ml vode

Nadev:

2 kašike paradajz pirea
200gr mocarele (kuglice)
100gr praške šunke
50gr svežih iseckanih šampinjona
10gr origana
5 zelenih maslina

Priprema:

1.U posudu sipati vodu sa svim sastojcima i 50% brašna od napisane količine, dobro razmutiti i dodati drugu polovinu brašna. Kada se testo umesi, podeliti testo po 300gr čime ćete dobiti oko 5 kuglica za picu prečnika 32cm, izbulirati, a zatim premazati kuglice maslinovim uljem i umotati u najlonske kese pa staviti u frižider. Nakon 6 sati testo je spremno za upotrebu.

2.Zagrejati peć na 300 stepeni, izvaditi testo na sto i što tanje razvući oklagijom ili ručno (ručno razvlačenje je malo teži način i zahteva veštinu, ali su rezultati neuporedivo bolji).

3.Na razvučeno testo sipati dve kašike paradajz pirea, zatim sitno iseckanu mozzarelu, šunku ( nije potrebno seckati na sitno) staviti preko mozzarele, ali tako da ne prekrije celu picu. Preko šunke dodati sveže iseckane šampinjone i ubaciti picu u peć.

4.Picu pecite oko 5-10 minuta toliko da ivice dobiju zlatnu boju. Kada se pica ispeče, dodati origano i masline, servirati na tanjir i obrok je spreman!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagram

Izvor: prva.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti