1. Pomešajte suve sastojke. Dodajte sirup i ulje.


Sastojci:

-3 šoljice zobenih pahuljica
-1 šoljica brašna (T-850 ili integralno)
-1 kašičica cimeta
-1 kašičica praška za pecivo ili sode bikarbone (nije nužno)
-½ kašičice soli
-2/3 šoljice sirupa od jabuke, javorovog sirupa ili sirupa agave
-2/3 šoljice suncokretovog ili kukuruznog ulja
-½ kašičice praha vanile
-prirodni pekmez od višnje/šumskog voća

2. U nauljenom plehu za pečenje (ili na masnom papiru) vlažnim rukama pritisnite pola smese u tanki sloj, premažite pekmezom pa prekrijte ostatkom smese. Možete peći i u jednom tanjem sloju bez premaza, ali onda smanjite vreme pečenja.

3. Zagrejte rernu na 180 stepeni pa pecite oko 20 minuta, dok smesa ne porumeni. Ohladite pa vlažnim nožem izrežite na štapiće.