Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČURKE PUNJENE ŠUNKOM I SIROM: Zapečene u rerni, a pojedu se u jednom zalogaju

Autor Marija Brčić

Punjene pečurke su pravi mali slasni zalogaji u kojima ćete uživati.

 Punjene pečurke sa šunkom i sirom Izvor: Shutterstock

Punjene pečurke su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak, a savršeno se slaže uz recimo čašu vina. Ovaj recept je sa nadevom od šunke i sira, a vi možete da birate sastojke po ukusu. 

Ono što je još bolje jeste to što je dovoljno da punjene pečurke poslužite bez pribora, jer je jedna pečurka dovoljna za jedan zalogaj.

Sastojci:

  • 500 g većih šampinjona
  • 150 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 100 ml pavlake
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Šampinjone dobro očistite, pa im uklonite peteljke. Kašičicom lagano izdubite sredinu. Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno naseckan luk, a kada omekša dodajte iseckane peteljke i sredinu od pečuraka. Začinite po ukusu i krčkaje oko 10-ak minuta. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku i naseckanu šunku, pa sve promešajte. Dobijenom smesom punite pečurke, a na svaku odozgo stavite malo izrendanog kačkavalja. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni i zapecite ih oko 20 minuta. Služite dok su još tople.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti