Punjene pečurke su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak, a savršeno se slaže uz recimo čašu vina. Ovaj recept je sa nadevom od šunke i sira, a vi možete da birate sastojke po ukusu. 

Ono što je još bolje jeste to što je dovoljno da punjene pečurke poslužite bez pribora, jer je jedna pečurka dovoljna za jedan zalogaj.

Sastojci:

  • 500 g većih šampinjona
  • 150 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 100 ml pavlake
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Šampinjone dobro očistite, pa im uklonite peteljke. Kašičicom lagano izdubite sredinu. Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno naseckan luk, a kada omekša dodajte iseckane peteljke i sredinu od pečuraka. Začinite po ukusu i krčkaje oko 10-ak minuta. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku i naseckanu šunku, pa sve promešajte. Dobijenom smesom punite pečurke, a na svaku odozgo stavite malo izrendanog kačkavalja. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni i zapecite ih oko 20 minuta. Služite dok su još tople.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE