Leto je pri kraju, a kako dolazi hladnije vreme, sa njim dolaze i slave i praznici. Svi ih željno iščekuju pogotovo zbog svečane trpeze. Ako želite da se pokažete kao prava domaćica, donosimo vam 3 preslatka recepta za mini predjela sa tikvicama. Sve što treba da uradite je da iz zamrzivača izvadite tikvice i da napravite najukusnije punjenje. Ako vam je mortadela skupa zamenite je praškom šunkom. Svakako svaki sastojak možete da prilagodite sebi. 

ROLOVANE TIKVICE PUNJENE KREM SIROM I RUKOLOM

Rolane tikvice punjene krem sirom i rukolom
Printscreen/YT/Una Favola in Cucina 

Sastojci:
1 tikvica
20 g rukole
100 g krem sira
balzamiko

Priprema:
Tikvicu isecite na baš tanke kriške i ispržite u gril tiganju. Može i običan tiganj, ako nemate gril. Pomešajte krem sir i seckanu rukolu, pa premažite svaku tikvicu. Urolajte i ako želite dodatno da ukrasite prelijte balzamiko sirćetom. 

ROLAT SA HLEBOM I TIKVICAMA

Rolat sa tikvicama i hlebom
Printscreen/YT/Una Favola in Cucina 

Sastojci: 
1 tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1 prstohvat soli
2 kašike rikote
2 tost hleba 

Priprema:
Tikvicu isecite na kockice, pa dodajte so i maslinovo ulje i izblendirajte. Pomešajte sa rikota sirom ili krem sirom, pa lepo sjedinite. Isecite koricu na hlebu i malo preklopite 2 parčeta, pa oklagijom stanjite kako bi se spojilo sve. Premažite smesu i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Isecite. 

MINI PREDJELO SA TIKVICAMA

Mini predjelo sa tikvicama
Printscreen/YT/ Una Favola in Cucina 

Sastojci: 
1 tikvica
100 g mortadele
75 g svežeg sira

Priprema:
Isecite tikvice na kolutove, pa ispržite u gril tiganju, a možete i u običnom. Mortadelu po ukusu i svež sir izblendirajte i sipajte u špric za kolače, pa istisnite preko kolutova tikvica. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE