Leto je pri kraju, a kako dolazi hladnije vreme, sa njim dolaze i slave i praznici. Svi ih željno iščekuju pogotovo zbog svečane trpeze. Ako želite da se pokažete kao prava domaćica, donosimo vam 3 preslatka recepta za mini predjela sa tikvicama. Sve što treba da uradite je da iz zamrzivača izvadite tikvice i da napravite najukusnije punjenje. Ako vam je mortadela skupa zamenite je praškom šunkom. Svakako svaki sastojak možete da prilagodite sebi.
ROLOVANE TIKVICE PUNJENE KREM SIROM I RUKOLOM
Sastojci:
1 tikvica
20 g rukole
100 g krem sira
balzamiko
Priprema:
Tikvicu isecite na baš tanke kriške i ispržite u gril tiganju. Može i običan tiganj, ako nemate gril. Pomešajte krem sir i seckanu rukolu, pa premažite svaku tikvicu. Urolajte i ako želite dodatno da ukrasite prelijte balzamiko sirćetom.
ROLAT SA HLEBOM I TIKVICAMA
Sastojci:
1 tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1 prstohvat soli
2 kašike rikote
2 tost hleba
Priprema:
Tikvicu isecite na kockice, pa dodajte so i maslinovo ulje i izblendirajte. Pomešajte sa rikota sirom ili krem sirom, pa lepo sjedinite. Isecite koricu na hlebu i malo preklopite 2 parčeta, pa oklagijom stanjite kako bi se spojilo sve. Premažite smesu i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Isecite.
MINI PREDJELO SA TIKVICAMA
Sastojci:
1 tikvica
100 g mortadele
75 g svežeg sira
Priprema:
Isecite tikvice na kolutove, pa ispržite u gril tiganju, a možete i u običnom. Mortadelu po ukusu i svež sir izblendirajte i sipajte u špric za kolače, pa istisnite preko kolutova tikvica.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem