Rolnicesasirom i šparglom su pravi brzinski prilog za prijatno veče sa društvom. Potrebni su vam samo lisnato testo, špargla i sir. Možda će vam biti interesantno da pročitate kako se prave špargle. Rolnice sa sirom i šparglama prave se na ovaj način!
Sastojci:
- 500 g špargli
- 230 g lisnatog testa
- 270 g kačkavalja isečenih na male kvadrate
- 2 kašike istopljenog putera
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Recept za rolnice sa sirom i šparglom:
Zagrejte rernu i prirepmite špargle:
Da biste napravili rolnice sasiromi šparglama, zagrejte rernu na 190° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. U velikom loncu sa ključalom slanom vodom prokuvajte špargle, 2-3 minuta. Koristeći cediljku, izvadite iz vode i stavite u posudu sa ledenom vodom. Iscedite.
Podelite lisnato testo:
Lisnato testo podelite na trouglove i stavite na pripremljen pleh. Na vrh svake kriške testa stavite komad sira i par špargli. Zamotajte vrh trougla preko špargle i sira i pritisnite da se zapečati i tako dobijete rolnicu. Premažite otopljenim puterom i začinite solju i biberom.
Pecite i poslužite:
Pecite dok testo ne porumeni, oko 20 minuta. Izvadite i servirajte rolnice sa sirom i šparglom.
Pročitajte i kako se prave krompir i špargla
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus