Sastojci:
Za rolnice:
- 3 krompira
- 2 jajeta
- so, biber, peršun
- pola šolje brašna
Za punjenje:
- maslinovo ulje
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 350 g pilećih prsa
- so, biber
- 30 g sira
Još:
- Ulje za prženje
- Sir za dekoraciju
- peršun
Recept za rolnice:
U činiji izrendajte krompir pa dodajte jaja, so, biber, peršun i brašno i mešajte špatulom da se sjedini. Prebacite smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Neka smesa bude tanja do 1 cm debljine. Pecite u rerni na 180°C 30 minuta.
Za to vreme na maslinovom ulju propržite crni luk, crvenu papriku, zelenu papriku, piletinu iseckanu na kockice, so, biber i sir i dinstajte nekoliko minuta dok meso ne omekša.
Gotovo krompir testo za rolnice prebacite na dasku za sečenje i isecite na 6 jednakih delova. Na svaki komad rasporedite fil i urolajte. Prebacite rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem. Odozgo rasporedite sir i peršun i prebacite u rernu. Pecite na 180°C 20 minuta.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Kreker sendviči sa mlevenim mesom - slavsko predjelo koje se brzo sprema
Kulinarski trikovi za savršena jela od testenina
Recept za domaće zemičke za burgere
Kako da brže skuvate slavsko žito i uštedite vreme