Pasulj dobro oprati i staviti u šerpu, sipati vodu, šargarepu, zelenu papriku glavicu seckanog crnog luka i listove lorbera. Kuvati pasulj povremeno ga promešati i dolivati vodu. Skuvan pasulj zapržiti. Na ulju propržiti glavicu crnog luka pa kad luk postane staklast dodati brašno i beli luk seckan na sitno, zatim slatku i tucanu papriku i odmah sipati u pasulj. Staviti i jednu dobru kašiku začina.


Sastojci:

400 gr pasulja tetovaca 2 glavice crnog luka glavica belog luka listovi lorbera 1 kašika začina 1 kašika brašna 1 k.k. tucane ljute paprike 1 k.k. slatke paprike 1 zelena paprika 2 šargarepe malo bibera ulje

Video

https://www.youtube.com/watch?v=RtVtwu8PU8k

Probati ako treba staviti i malo soli. Ja volim dodati i malo ml. bibera, pa ako volite dodajte. Neka vri još minut dva i isključite. Na kraju ko voli može dodati i seckan peršunov list...Služiti uz salatu.

Prijatno dragi moji!