ORIGINALNI URNEBES KAO IZ KAFANE: Pikantan prilog koji je neizostavan uz roštiljsko meso

Uz koje god jelo da servirate urnebes nećete pogrešiti.

Shutterstock

Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana. U originalni recept mora da ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati ako od smese napravite kuglice. 

Sastojci:

  • 500 g sitnog sira
  • 3 kašičice aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike kajmaka
  • 1 kašika tucane paprike
  • 1 kašika ulja
  • so

Priprema:

Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke. Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin. Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U ova slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa