Kuvani krompir sa blitvom i belim lukom se brzo priprema i vrlo je aromatičan. Za pripremu nije potrebno mnogo – samo nekoliko krompira, blitva, nekoliko čenova belog luka i dosta maslinovog ulja. Ukoliko volite blitvu možda ćete želeti da napravite i blitvu na švajcarski način. Evo i kako da napravite kuvani krompir sa blitvom i belim lukom!
Sastojci:
- 3 srednja krompira, oljuštena i isečena na komade
- Maslinovo ulje
- oko 5 čenova belog luka, tanko isečenih
- 1 velika veza blitve, uklonjena čvrsta središnja stabljika, zelje isečeno na široke trake
Recept za kuvani krompir sa blitvom i belim lukom
Krompir skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, oko 6 minuta. Ocedite i ostaviti na stranu. Pomešajte maslinovo ulje i beli luk u velikom loncu i stavite na srednje jaku vatru. Posle otprilike 2 minuta, beli luk bi trebalo da bude mekan. Dodajte krompir i kuvajte, mešajući nekoliko puta, dok krompir ne poprimi zlatnu boju oko ivica, 5-7 minuta.
Dodajte polovinu blitve, pospite solju i prelijte krompirom. Dodajte preostalu blitvu, začinite solju, prodinstajte. Kuvajte dok blitva ne usahne, 3-4 minuta. Začinite dodatnom solju, ako je potrebno, i biberom. Servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi.
Pročitajte kako da napravite jelo sa blitvom i keljom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.