Sastojci:
- 145 g tunjevine, dobro oceđene
- 5 kašika majoneza
- 2 kašike senfa
- 1 stabljika celera, sitno iseckana
- 30 g crvenog luka isečenog na kockice
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
Recept za letnju obrok salatu sa tunjevinom i celerom:
kako biste napravili obrok salatu po ovom receptu, prvo u veliku posudu ubacite tunjevinu i viljuškom razbijte velike komade. Dodajte majonez, senf, celer, luk, limunov sok, so i biber.
Mešajte sve zajedno dok se ne sjedini.
Probajte i prilagodite so i biber, po želji. Servirajte odmah ili poklopite i stavite u frižider do 3 dana. Ako volite osvežavajuće obroke, možda ćete želeti da napravite i mediteransku Pancanela obrok salatu.
Pročitajte i kako se pravi obrok salata od mladog krompira i slanine
BONUS VIDEO
StvarUkusa