Sastojci:
- 250 g bulgura
- 200 g leblija iz konzerve, proceđenih
- 1 paprika
- 1 mali crveni luk
- 1 krastavac
- 2 čena belog luka
- 60 g sveže mirođije
- 40 g sveže nane
- So 1,5 kašičica
- 30 ml soka od limuna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mlevenog kima
- šaka bobica nara
Pogledajte video:
Recept za aromatičnu salatu od bulgura i povrća:
Prelijte bulgur vrelom vodom i umešajte prstohvat soli. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Iseckajte sve povrće i začinsko bilje. Napravite preliv tako što ćete da pomešate maslinovo ulje i sok od limuna.
Umešajte biber, kim, preostalu so i promešajte. Bulgur promešajte kašičicom pa umešajte leblebije. Dodajte sitno iseckano povrće i začine, pa prelijte dresingom. Pospite bobicama nara. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjeni bulgur sa pečenom paprikom.
Pročitajte kako se pravi pečeni paradajz punjen bulgurom, pinjolima i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa