Sastojci:
- 9 mini krastavaca, isečenih na kockice
- 4 g svežeg korijandera, seckanog
- 36 g pečenog neslanog kikirikija, seckanog
- 1 kašika tostiranih semenki susama
Za preliv:
- 45 g kikiriki putera
- 1 kašika soja sosa
- sok od ½ limete
- 1 kašičica meda
- ¾ kašičice belog luka u prahu
- 1 kašika vode
Za posipanje:
- 1 kašika čili ulja
Pogledajte kako se pravi:
Recept za hrskavu i osvežavajuća salata sa krastavcem i kikirikijem:
Za ovu salatu prvo iseckajte krastavac, peršun i kikiriki. Prebacite u činiju zajedno sa susamom.
Dodajte sve sastojke za preliv u malu posudu i promešajte. Prelijte salatu dresingom i promešajte. Ostavite da odstoji najmanje 10 minuta da se ukusi pomešaju i da krastavac malo omekša i pusti sok.
Prilagodite začine po želji. Pokapajte čili uljem i po želji ukrasite sa još peršuna, kikirikija i susama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od hrskavog pirinča i povrća.
Pročitajte i kako se pravi jednostavna letnja salata sa leblebijama i kuskusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa