Sastojci:
- 350 g kuvanog pilećeg filea
- 3 tvrdo kuvana jajeta
- 1 kuvana srednja šargarepa
- 3 kisela krastavca
- 100 g rendanog kačkavalja
- 300 g majoneza
- bobice nara za dekoraciju
Pogledajte kako se pravi:
Recept za svečanu salatu sa piletinom i jajima:
Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte pileći file. Sipajte oko 1,5 l vode u šerpu i pustite da provri. Zatim ubacite meso, dodjte 1-2 lista lovora, mleveni crni biber i so po ukusu. Kuvajte 30-40 minuta, a zatim ostavite ispod poklopca, dok se potpuno ne ohladi.
File sitno iseckajte. Takođe isecite krastavce na male kocke. Šargarepu i sir narendajte na krupno rende. Odvojite jaja na žumanca i belanca. Rukama izmrvite žumanca u sir, a belanaca takođe izrendajte.
Na tanjir za serviranje stavite kockice seckanog pilećeg filea pa ih prelijte majonezom praveći mrežicu. Zatim poređajte sloj narezanih krastavaca i još malo majoneza. Potom stavite sloj šargarepe i malo majoneza.
Preko cele salate ravnomerno rasporedite sloj rendanog sira i žumanaca i potpuno premažite majonezom. Odozgo pospite rendanim belancetom. Ukrasite bobicama nara. Stavite salatu u frižider na 1-2 sata da se dobro ohladi. Možda ćete želeti da napravite i slavsku salatu sa kukuruzom i piletinom.
Pročitajte kako se pravi kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa