Carska pita za predjelo za Aranđelovdan

Carska pita može biti jedno od predjela za slavu, a izvrsna je za sve prilike.

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 350 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 400 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so, po ukusu
  • 200 g punomasnog sira
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g praške šunke
  • 5 kiselih krastavaca, iseckanih na kockice
  • 3 crvene papirke, isečene na kockice

Recept za carsku pitu:

Kako biste napravili pitu prvo umutite jaja mikserom. U njih potom dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu, kao i iseckani sir, kačkavalj, šunku, kisele krastavce i crvenu papriku.

Smesu dobro izmešajte. Uključite rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i malo premažite uljem. Smesu sipajte ravnomerno u pleh i pecite dok ne porumeni. Kada je pečena, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a nakon toga isecite. Možda ćete želeti da napravite i jednostavnu pitu sa kupusom.

Pročitajte kako se pravi pica pita sa mlevenim mesom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi  Instagram/eczdytincibulut

StvarUkusa