Umesto tradicionalne gibanice, kore napunite mlevenim meso i ajvarom i iznenadite goste novim ukusom.
Sastojci:
500 g kora za gibanicu
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
500 g mešanog mlevenog mesa
malo vegete
malo bibera
manja teglica ajvara
4 jaja
malo ulja
malo kisele vode
2 čaše kisele pavlake
malo soli
Priprema:
Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite. Proprženo mleko promešajte sa ajvarom. Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte. Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade. Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.
Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija