Umesto tradicionalne gibanice, kore napunite mlevenim meso i ajvarom i iznenadite goste novim ukusom.

Sastojci:

500 g kora za gibanicu

1 glavica crnog luka

1 struk praziluka

500 g mešanog mlevenog mesa

malo vegete

malo bibera

manja teglica ajvara

4 jaja

malo ulja

malo kisele vode

2 čaše kisele pavlake

malo soli

Priprema:

Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite. Proprženo mleko promešajte sa ajvarom. Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte. Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade. Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo.rs