Sastojci:
- 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
- 470 g čeri paradajza isečenog na pola
- 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno seckanog
- 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih
Preliv za pileću salatu:
- 120 g majoneza
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno iseckane
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Recept za prazničnu pileću salatu:
Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.
U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali. Možda ćete želeti da napravite i prelepu prazničnu salatu u obliku jelke.
Pročitajte kako se pravi slagana salata sa krompirom, jajima i tunjevinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa