Kako da napravite pihtije od ribe

Pihtije od ribe su za ljubitelje ovakvih jela, a prave se poput klasičnih.

Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g fileta ribe po želji
  • 3 povrtne kocke rastvore u 700 ml vode
  • 120 g šargarepe, isečene na kriške
  • 120 g šampinjona, isečenih
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1⁄4 kašičice crnog bibera
  • 1⁄4 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice šećera
  • 30 g želatina bez ukusa
  • 3 kriške limuna
  • 1 praziluk, iseckan

Recept za pihtije od ribe:

Kako biste napravili ove pihtije, skuvajte ribu dok ne bude gotova. Nemojte da je prekuvate, da se ne raspadne. Pustite da proključa 700 ml vode i dodajte kockice bujona. Mešajte da se rastvori. Dodajte vorčester sos, biber, beli luk u prahu i šećer.

Dodajte šargarepu i pečurke i skuvajte. Izvadite povrće šupljikavom kašikom i ostavite na stranu. Koristite krpu da procedite bujon. Rastvorite pakete želatina u bujonu. Sipajte 1 šolju bujona u pravougaonu posudu i stavite u frižider dok se ne stegne.

Ribu isecite na komade i poređajte na želatin. Oko ribe rasporedite komade pečuraka i šargarepe. Prelijte ostatkom bujona. Ukrasite kriškama limuna i prazilukom. Stavite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne. Servirajte uz ren. Možda ćete želeti da napravite i najukusnije slavske pihtije.

Pročitajte kako se prave bele pihtije sa jogurtom za najbolje predjelo

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE  Kurir televizija

StvarUkusa