Dve vrste slavskih korpica koje se brzinski prave

Gotove korpice punjene tunjevinom i kobasicom zadovoljiće sve ukuse, a možete da ih napravite očas posla.

prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко / canva

1. Korpice sa tunjevinom

prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко 

Sastojci:

  • 1 krastavac
  • 1 kuvano jaje
  • 120 g tunjevine
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • majonez, po želji
  • 12 korpica

Recept za korpice sa tunjevinom:

Za ove korpice isecite krastavac na male kocke. Kuvano jaje takođe isecite na kockice. Tunjevinu izvadite iz konzerve i ocedite. U činiju stavite seckani krastavac, jaje i tunjevinu, malo posolite, pobiberite i promešajte. Po želji možete dodati majonez. Napunite korpice pripremljenim filom.

2. Korpice sa kobasicom i krem sirom

prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко 

Sastojci:

  • 150 g krem sira
  • 1 čen belog luka
  • so, po ukusu
  • 120 g kobasice
  • 150 g čeri paradajza
  • šaka mirođije, za dekoraciju
  • 12 korpica od testa

Recept za korpice sa kobasicom i krem sirom:

U činiju stavite krem sir, a zatim beli luk vrlo sitno naseckajte i umešajte u krem sir. Ako sir nije dovoljno slan, još malo posolite. Pripremljeni sir stavite u korpice i malo ga rasporedite po sredini. Isecite kobasicu na tanke krugove, a zatim svaki krug na pola. Čeri paradajz operite i isecite na polovine. U svaku korpu stavite pola kruga kobasice i u centar pola paradajza. Ukrasite mirođijom. Držite korpice u frižideru do serivranja. Možda ćete želeti da napravite i korpice punjene piletinom i šampinjonima.

Pročitajte kako se prave domaće posne korpice sa povrćem za slavu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom   instagram fatmagulkitchen

StvarUkusa