Salata sa pilećom džigericom i pečurkama

Isprobajte racept za ovu salatu sa pilećom džigericom i uživajte u njenom kremastom ukusu.

Salata sa pilećom džigericom i pečurkama.jpg
Salata sa pilećom džigericom i pečurkama Foto: Printscreen/Youtube/Мелодия вкуса

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice (skuvane)
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kuvana jajeta
  • 2 čena belog luka
  • sveža mirođija (po ukusu)
  • so, biber (po ukusu)
  • majonez (po ukusu)

Priprema:

Ako volite bogate i zasitne salate, ova kombinacija pileće džigerice, pečuraka i jaja biće pravo iznenađenje. Ne samo da je jednostavna za pripremu, već je i prava energetska bomba – idealna za praznične trpeze, ali i kao brz obrok tokom dana. Savršeno se slaže uz domaći hleb ili tost, a uz dodatak sveže mirođije i blagog belog luka dobija poseban, aromatičan ukus.

Saveti za najbolji ukus:

Džigerica treba da bude mekana, ali ne prekuvana. Kuvajte je samo 10-15 minuta da ostane sočna.
Pečurke kratko propržite – tako će zadržati prirodnu sočnost i dati salati finu teksturu.
Majonez možete zameniti grčkim jogurtom ako želite laganiju varijantu.

Skuvajte pileću džigericu, pa je sitno iseckajte ili narendajte. Šampinjone očistite i iseckajte, a zatim ih zajedno sa sitno seckanim lukom propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade. Kuvana jaja izrendajte ili sitno iseckajte. Beli luk sitno izgnječite ili narendajte.

U činiji sjedinite džigericu, propržene pečurke sa lukom, jaja i beli luk. Dodajte so, biber i majonez, pa sve dobro promešajte. Salatu prebacite u posudu za serviranje i ukrasite mirođijom. Ostavite u frižideru 30 minuta da se ukusi sjedine, a zatim poslužite.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pita sa pečurkama Izvor: instagram/cookistwow