Sastojci:
- 500 g pileće džigerice (skuvane)
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 3 kuvana jajeta
- 2 čena belog luka
- sveža mirođija (po ukusu)
- so, biber (po ukusu)
- majonez (po ukusu)
Priprema:
Ako volite bogate i zasitne salate, ova kombinacija pileće džigerice, pečuraka i jaja biće pravo iznenađenje. Ne samo da je jednostavna za pripremu, već je i prava energetska bomba – idealna za praznične trpeze, ali i kao brz obrok tokom dana. Savršeno se slaže uz domaći hleb ili tost, a uz dodatak sveže mirođije i blagog belog luka dobija poseban, aromatičan ukus.
Skuvajte pileću džigericu, pa je sitno iseckajte ili narendajte. Šampinjone očistite i iseckajte, a zatim ih zajedno sa sitno seckanim lukom propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade. Kuvana jaja izrendajte ili sitno iseckajte. Beli luk sitno izgnječite ili narendajte.
U činiji sjedinite džigericu, propržene pečurke sa lukom, jaja i beli luk. Dodajte so, biber i majonez, pa sve dobro promešajte. Salatu prebacite u posudu za serviranje i ukrasite mirođijom. Ostavite u frižideru 30 minuta da se ukusi sjedine, a zatim poslužite.
Bonus video