Začinjeni kupus na roštilju

Začinjeni kupus na roštilju idealan je kao prilog, umesto salate i lepo će da se uklopi uz svako meso.
Začinjeni kupus na roštilju Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • ½ glavice kupusa, isečene na debele kriške
  • 120 ml sojinog sosa
  • 60 g putera
  • sveže mleveni crni biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete mladi kupus?

Mladi kupus je hranljiva i vrlo zdrava namirnica. Niskokalorično je povrće, obiluje prirodnim probioticima. Sadrži mnoge dobre bakterije koje podstiču proizvodnju vitamina B12 i vitamina K2. Bogat je vitaminom K, vitaminom C, folatima, manganom, vitaminom B6 i kalijumom.

Recept za začinjeni kupus na roštilju:

Kako biste pripremili kupus na ovaj način, prvo upalite roštilj. Podelite kupus na 4 kvadrata aluminijumske folije. Pospite 2 kašike soja sosa preko svake kriške. Stavite 1 kašiku putera na vrh.

Začinite biberom. Preklopite stranice folije preko kupusa, i zatvorite ih da formirate kesicu. Stavite kesice na zagrejani roštilj i pecite dok kupus ne omekša, 15 do 20 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu pitu sa mladim kupusom.

Pročitajte kako se pravi najbolja vitaminska salata za svako godišnje doba

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa