Letnja salata sa bulgurom i paradajzom

Ovu letnju salatu sa bulgurom možete jesti i kao glavno jelo i kao prilog.
Letnja salata sa bulgurom i paradajzom Foto: Printscreen/Youtube/KAZAN

Sastojci:

  • 150 g bulgura (sirov)
  • 300 ml vode
  • 20 g putera
  • 400 g paradajza
  • 1 manja veza peršuna
  • 2-3 struka mladog luka
  • malo sveže nane
  • Sok od 1/2 limuna
  • So, crni biber po ukusu
  • 1–2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Lagano, osvežavajuće i jednostavno jelo koje miriše na leto. Idealan prilog uz roštilj, ribu ili laganu večeru na terasi. Priprema traje kratko, a ukus osvaja na prvu.

Savet:

Za još svežiji ukus, salatu stavite u frižider bar 30 minuta pre serviranja – sastojci će se sjajno povezati.

Operite bulgur pod mlazom vode i ocedite. U šerpi otopite puter, dodajte bulgur i propržite ga 2–3 minuta uz mešanje. Sipajte vodu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 10–15 minuta, dok ne upije tečnost. Ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, sitno naseckajte paradajz, peršun, zeleni luk i nanu. U većoj činiji pomešajte ohlađeni bulgur sa seckanim povrćem i začinskim biljem. Dodajte limunov sok, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Omiljena salata Dženifer Aniston Izvor: instagram/themodernnonna