Salata sa grilovanom piletinom i povrćem brzo se sprema, a osvežavajuća je i hranljiva. Kombinuje sočnost mesa sa hrskavim povrćem i blagim kiselkastim notama šljiva. Potiče iz domaće kuhinje, a najbolje prija kao lagani ručak ili večera.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: salata
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja: 15–20 minuta
Ukupno vreme: 30–35 minuta
Broj porcija: 4
Kalorije: 350 kcal po porciji
Nivo težine: lako
Sastojci:
Za piletinu:
- 400 g pilećih prsa
- 1/2 kašičice soli
- crni biber po ukusu
- 1/2 kašičice paprike
- 1 kašika biljnog ulja
Za salatu:
- 2 crvene paprike
- 4 paradajza
- 1 crveni luk
- 4 kisele šljive
- peršun po ukusu
- 4 kašike biljnog ulja
- so i crni biber po ukusu
Priprema:
Pripremite piletinu
Posolite i pobiberite pileća prsa. Utrljajte 1/2 kašičice paprike i 1 kašiku biljnog ulja. Grilujte ili pecite piletinu 12–15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i bude potpuno pečena. Ostavite da se malo ohladi, a zatim isecite na trakice.
Pripremite povrće
Operite i isecite paprike i paradajz na kockice. Isecite crveni luk na tanke kolutove. Isecite kisele šljive na četvrtine.
Sastavite salatu
U velikoj činiji pomešajte svo povrće i šljive. Dodajte grilovanu piletinu. Posolite, pobiberite i prelijte 4 kašike biljnog ulja. Dobro promešajte i pospite sitno seckanim peršunom.
Serviranje:
Poslužite odmah, uz krišku domaćeg hleba ili lagani preliv po želji.
Prijatno!
Bonus video