Čorba je jednako dobar ručak kao i sve drugo, ako ne i bolji. Ova od tunjevine i kukuruza će vas oduševitii zasititi.
Sastojci:
• 1 crni luk
• 2 srednja krompira
• 500 ml tople vode
• 2 kašike brašna
• 500 ml mleka
• 1 pakovanje smrznuog kukuruza šećerca (450g)
• 1 konzerva tunjevine (ne onu u ulju, nego u vodi)
• so, biber
• ruzmarin, timijan, svež peršun
• parmezan (stavila sam 3 kašike, a količinu povećati ili smanjiti po želji)
Priprema:
Kukuruz obavezno posoliti pre stavljanja u čorbu (ja to nisam uradila, pa mi je sve vreme bio neslan). Tunjevinu istresti u cediljku da se dobro ocedi od tečnosti. Luk i krompir sitno iseckati (može i u secku). Dinstati luk na malo maslinovog ulja, dok ne dobije finu žutu boju. Dodati krompir i naliti toplom vodom. Kuvati dok krompir ne omekša. Brašno pomešati sa malo mleka, da se napravi pasta. Sipati u šerpu sa krompirom i dobro izmešati. Doliti ostatak mleka. Dodati kukuruz. Kuvati dok se kukuruz ne skuva. Dodati parmezan i začine. Tunjevinu dodati na kraju i stalno mešati, da ne bi pala na dno i zagorela. Na kraju posuti svežim peršunom.
Izvor: prstohvatsoli.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom