Čorba je jednako dobar ručak kao i sve drugo, ako ne i bolji. Ova od tunjevine i kukuruza će vas oduševitii zasititi.

Sastojci:

• 1 crni luk

• 2 srednja krompira

• 500 ml tople vode

• 2 kašike brašna

• 500 ml mleka

• 1 pakovanje smrznuog kukuruza šećerca (450g)

• 1 konzerva tunjevine (ne onu u ulju, nego u vodi)

• so, biber

• ruzmarin, timijan, svež peršun

• parmezan (stavila sam 3 kašike, a količinu povećati ili smanjiti po želji)

Priprema:

Kukuruz obavezno posoliti pre stavljanja u čorbu (ja to nisam uradila, pa mi je sve vreme bio neslan). Tunjevinu istresti u cediljku da se dobro ocedi od tečnosti. Luk i krompir sitno iseckati (može i u secku). Dinstati luk na malo maslinovog ulja, dok ne dobije finu žutu boju. Dodati krompir i naliti toplom vodom. Kuvati dok krompir ne omekša. Brašno pomešati sa malo mleka, da se napravi pasta. Sipati u šerpu sa krompirom i dobro izmešati. Doliti ostatak mleka. Dodati kukuruz. Kuvati dok se kukuruz ne skuva. Dodati parmezan i začine. Tunjevinu dodati na kraju i stalno mešati, da ne bi pala na dno i zagorela. Na kraju posuti svežim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: prstohvatsoli.com