Bistra pileća supa je klasik među supama. Jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane. Po želji u nju možete dodati knedle ili rezanca.
Sastojci:
- 500 g piletine
- 3 šargarepe
- ½ korena celera
- 3 korena peršuna (sa lišćem)
- prstohvat mlevene paprike
- 1 glavica luka
Priprema:
Pile operite i isecite na komade, a povrće ogulite i očistite. Piletinu ubacite u veću šerpu, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite po ukusu i stavite da se kuva. Kuvajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena. Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuvanje još sat vremena na slabijoj vatri.
Nakon što se sve skuvalo, uzmite cediljku i procedite supu.