DOMAĆA KREM ČORBA OD TIKVICA: Bez brašna i zaprške - okrepljuje ceo organizam i puna je vitamina

Domaća krem čorba od tikvica pravi je izvor vitamina u zimskim danima.

Shutterstock

U zimskim danima potrebni su nam obroci koji će nam obezbediti dovoljno vitamina, ali nas i zagrejati. Krem čorba od tikvica idelano je rešenje, jer je puna svežeg povrća i sadrži sve što vam je potrebno. Ono što je najvažnije njena priprema je brza i laka.

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 400 g krompira
  • 150 g šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 60 ml ulja
  • 600 ml vode
  • 350 ml mleka
  • so, biber
  • beli luk u prahu
  • mirođija

Priprema:

U šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu ubacite sitno seckani crni luk i propržite na malo ulja. Ostalo povrće očistite i nasecite na kocke, ubacite u šerpu i ostavite da se malo dinsta. Dodajte so i biber po ukusu, pa kada povrće omekša nalijte vodu i kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, potom smanjite jačinu i ostavite da se krčka 20-ak minuta. Nakon toga sastojke izmiksajte u blenderu, postepeno dodajte mleko, a zatim mirođiju i beli luk. Ukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu ili ostale začine. Jelo dekorišite dvopekom ili starim zapečenim hlebom, a po želji za potpuniji ukus možete u svaku prociju da sipate po jednu kašiku maslinovog ulja ili kisele pavlake.

Izvor: Stvar ukusa