Sastojci:
- 6 traka slanine, isečenih na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 65 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
Recept za čorbu od krompira:
Za ovu čorbu u velikom tiganju pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, povremeno mešajući. Dodajte povrće, začine i bujon i pustite da proključa. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.
Mešajte brašno i mleko dok smesa ne postane glatka i umešajte u supu. Dovedite do ključanja, stalno mešajući pa kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi. Servirajte i uživajte. Ukoliko volite čorbe, možda ćete želeti da napravite i najbolju domaću čorbu za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira.
Pročitajte kako se pravi pileća čorba sa četiri vrste povrća i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa