Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- so i biber po ukusu
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk sitno isečen
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 950 g krupno seckanog zelenog kupusa
- 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
- 950 ml goveđeg bujona
- 680 ml paradajz sosa
- 120 g pirinča
- 1 lovorov list
- 3 kašike šećera
- 2 kašike peršuna
Recept za sarma čorbu:
Kako biste napravili sarma čorbu prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni, otprilike 4-5 minuta. Dodajte luk i beli luk pržite 2-3 minuta.
U šerpu dodajte kupus, šargarepu, goveđi bujon, paradajz sos, pirinač, lovorov list i smeđi šećer. Začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da provri i kuvajte dok kupus i pirinač ne omekšaju.
Izvadite lovorov list i bacite. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i aromatičnu krem čorbu od karfiola i kupusa.
Pročitajte kako se pravi gusta čorba sa piletinom i njokama
BONUS VIDEO
StvarUkusa