Najbolja bela čorba od piletine

Bela čorba je klasik koji ne prolazi i savršen je i za večeru i za ručak.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog mesa, iseckanog na kockice
  • 2 šargarepe, iseckane na kockice
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • biber i so po ukusu
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 1,5 l vode
  • šaka peršuna

Recept za najbolju belu čorbu od piletine:

Za ovu čorbu luk isecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu i distajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite belo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmešajte, a nakon toga dolijte vodu.

Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbu i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu sarma čorbu.

Pročitajte kako se pravi aromatična krem čorba od karfiola i kupusa

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima  Instagram/corbatariflerii

StvarUkusa