Ovo je najukusnija čorba koju ste do sada probali.
Ovo su sastojci:
– 500 g telećeg mesa
– glavica crnog luka
– 3 kašike ulja
– 2 šargarepe
– 2 krompira
– biber u zrnu
– 3 lista lovora
– 2 kašike brašna
– crvena tucana paprike
– 2 žumanca
– čaša kisele pavlake
– sveži peršun
– sok od limuna
– so
Priprema:
U dublji lonac se sipa ulje, zagreje se, pa se na njemu izdinsta seckani crni luk. Dodajte meso iseckano na kockice, promešajte i ostavite da se dinsta. Sipajte 2 l vode, dodajte biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu, krompir i so.
Onda smanjiti temperaturu, a zatim poklopiti lonac i ostavi da se kuva sve dok povrće i meso ne omekšaju. U posebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodajte u čorbu.
Nastavite sa kuvanjem dok ne provri uz povremeno mešanje kako čorba ne bi zagorela. Umućena žumnca i kiselu pavlaku izmešajte, sklonite čorbu sa ringle i polako dodajte smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Dobro promešajte i poklopite.
Ova čorba je fantastična. Obavezno probajte.
Izvor: nadlanu.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem