Čorba od povrća sa sočivom i kinoom

Pripremite ukusnu čorbu od povrća sa crvenim sočivom i kinoom. Jednostavan, zdrav i lagan recept.
Supa od povrća sa sočivom i kinoom Foto: Printscreen/Youtube/Essen Kochen

Topla, hranljiva i laka za pripremu, ova čorba kombinuje crveno sočivo, kinou i sveže povrće. Za ručak je dovoljno zasitna, a istovremeno lagana. 

Osnovne informacije

Kuhinja: Internacionalna

Tip jela: Čorba

Porcije/Količina: 4 porcije

Ukupno vreme pripreme: oko 35 minuta

Težina: Lako

Sastojci:

  • 190 g crvenog sočiva
  • 80 g kinoe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • pola kašičice kurkume
  • pola kašičice mlevenog đumbira
  • pola kašičice kumina
  • 2 paradajza
  • 70 g kupusa
  • So i crni biber po ukusu
  • Svež peršun za serviranje
Savet:

Ako želite gušću čorbu, deo skuvanog sočiva izgnječite kašikom ili izblendajte štapnim mikserom.

Priprema:

Pripremite sočivo i kinou

Isperite crveno sočivo i prelijte ga vodom, ostavite da stoji 20 minuta. Uradite isto sa kinoom.

Propržite povrće

U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk. Dodajte rendanu šargarepu i pržite 5 minuta. Ubacite sitno seckan beli luk, kurkumu, đumbir i kumin. Pržite još 1 minut.

Skuvajte supu

Ubacite oceđeno sočivo i kinou. Nalijte vodom da prekrije povrće i žitarice. Kada provri, kuvajte 10 minuta. Dodajte seckan paradajz i kupus, začinite solju i biberom. Kuvajte još 10 minuta dok sve ne omekša. Pospite sitno seckanim peršunom pred serviranje.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Supa od sočiva Izvor: Instagram/inspiredtaste