Sastojci:
- 120 g ovsene kaše
- 4 krompira
- 2 l vode
- 1 luk
- 1 šargarepa
- ulje za prženje
- 1 lovorov list
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
- sveža seckana mirođija
Recept za posnu supu od povrća:
Kako biste napravili posnu supu, prvo oprane ovsene pahuljice sipajte u čašu hladne vode i ostavite ih 20 minuta. Isecite krompir na kockice. Ocedite ovsene pahuljice i stavite ih u šerpu. Dodajte seckani krompir. Sve prelijte sa dva litra vode i stavite na vatru. Kada voda provri, skinite penu i kuvajte još oko 10 minuta. Luk isecite na kockice.
Stavite seckani luk u zagrejan tiganj sa uljem. Dok se luk prži, jednu šargarepu narendajte na krupno rende. Dodajte šargarepu u luk. Sve pržite dok šargarepa ne omekša. Krompir je već skuvan, dodajte lovorov list, so i mleveni biber.
U supu dodajte pripremljeno prženo povrće i seckanu mirođiju. Promešajte supu i sklonite sa vatre. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbu sa heljdom i pečurkama za post na vodi.
Pročitajte i kako se pravi čorba sa krompirom i šargarepom za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda