Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 luka
- 1 paprika
Za marinadu:
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica jabukovog sirćeta ili limunovog soka
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, naseckana
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice soli
- biber, po ukusu
Recept za posne ražnjiće od šampinjona:
Kako biste napraviliražnjiće, prvo pripremite sve sastojke. Uzmite jednu slatku papriku i uklonite semenke. Isecite oljuštenu papriku na kvadratne kriške. Naseckajte dva luka srednje veličine na kriške. Svaki luk možete da iseckate na ukupno 6 kriški. Nakon toga pripremite marinadu tako što ćete da sipate 2 kašike sojinog sosa u zasebnu posudu i dodate im slatku papriku, so i biber.
Sipajte 1 kašiku jabukovog sirćeta ili limunovog soka i ulje. Iseckajte 2 čena belog luka vrlo sitno i sve pomešajte. U činiju stavite šampinjone, seckane paprike i kriške luka. Pečurke i povrće kašikom ravnomerno prelijte pripremljenom marinadom. Sve pomešajte i ostavite da se marinira na stolu 1 sat, povremeno mešajući.
Nanižite marinirano povrće i pečurke naizmenično na drvene štapiće. Koristim ražnjiće dužine 30 cm. Stavite sve u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 30-40 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileće ražnjiće marinirane u soku od limuna sa peršunom.
Pročitajte kako se prave ražnjići od belog mesa i tikvica posuti sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom