Sastojci:
- 550 g šampinjona, ispranih
- 150 g seckanih oraha
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 60 g prezla
- so i mleveni biber po ukusu
- 60 g rendanog parmezana
- 120 g krem sira, omekšanog
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna, plus još za serviranje
- 1 kašika iseckane majčine dušice
Recept za punjene šampinjone:
Za punjene šampinjone prvo zagrejte rernu na 200°. Podmažite pleh za pečenje uljem. Sa pečuraka uklonite peteljke. Rasporedite kape od šampinjona na pripremljeni pleh. U tiganju na srednjoj vatri istopite puter, dodajte seckane orahe i kratko ih ispržite. Izvadite ih na stranu.
Dodajte u tiganj beli luk i pržite mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Dodajte prezle i pržite još oko 3 minuta, pa začinite solju i biberom. Pustite da se malo ohladi. Prebacite mešavinu sa prezlama u veliku posudu. Dodajte ispržene orahe, parmezan, krem sir, peršun i majčinu dušicu, začinite solju i biberom i promešajte da se sjedine.
Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana. Pecite punjene pečurke dok ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, oko 20 minuta. Prebacite ih na tanjir i pospite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.
Pročitajte kako se prave pečene pečurke od 3 sastojka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Recept za najbolje slavsko žito sa orasima
Kiflice sa kiselim kupusom za Aranđelovdan