Čorba od bundeve sa integralnim pirinčem po receptu nutricionistkinje Maje Astaloš

Čorba od bundeve sa integralnim pirinčem je lagano i hranljivo jelo koje, prema savetima nutricionistkinje Maje Astaloš, može biti odličan deo zdrave svakodnevne ishrane. Jednostavna je za pripremu, a ujedno greje i zasiti.
Čorba od bundeve sa integralnim pirinčem po receptu nutricionistkinje Maje Astaloš Foto: Shutterstock

Nutricionistkinja Maja Astaloš često ističe da je bundeva pravo blago jeseni jer je laka, zdrava i zasitna. Kada se spoji sa integralnim pirinčem, dobija se topla čorba koja prija stomaku i jača organizam. Ovaj recept je jednostavan, a opet pun hranljivih vrednosti koje svako može da uvrsti u svoju kuhinju.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: čorba

Porcije/Količina: 4 osobe

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme kuvanja: 20 minuta

Ukupno vreme: oko 30 minuta

Težina: laka

Sastojci:

  • 400 g očišćene bundeve
  • 80 g integralnog pirinča
  • so po ukusu
  • oko 0,8 l vode
  • iseckan peršunov list po ukusu
  • začini po želji (npr. biber, kurkuma, muskantni oraščić)
Savet:

Integralni pirinač kuvajte posebno jer mu treba duže vreme nego bundevi – tako ćete dobiti savršen balans ukusa i teksture.

Priprema:

Pripremite bundevu

Isecite bundevu na krupnije kocke. Stavite je u šerpu, prelijte sa oko 0,8 l vode i kuvajte dok ne omekša.

Skuvajte pirinač

U drugoj posudi skuvajte integralni pirinač prema uputstvu, dok ne omekša.

Napravite čorbu

Kada se bundeva prohladi, izmiksajte je u krem. Dodajte skuvani pirinač i posolite po ukusu. Po želji ubacite još neki začin. Pred serviranje pospite čorbu svežim iseckanim peršunovim listom. Služite toplo.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kolač sa bundevom i čokoladom Izvor: instagram/cookistwow