Sastojci:
- 400 g graška
- 400 g mešane zeleni za čorbu (šargarepa, paštrnak)
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
- 8 dl vode
Priprema:
Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovu čorbu od graška kao hranljiv i lako svarljiv obrok, idealan za sve koji žele da jedu zdravo, a pritom uživaju u bogatom ukusu domaće kuhinje. Ovaj recept kombinuje blagotvorna svojstva graška sa povrćem bogatim vlaknima, čineći ga savršenim izborom za celu porodicu.
Grašak stavite u šerpu, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša, zatim ga propasirajte. U posebnoj šerpi skuvajte zeleni (šargarepu i paštrnak) u 8 dl vode, dok povrće ne omekša. Skuvano povrće zajedno s vodom propasirajte, pa sjedinite sa propasiranim graškom. Po potrebi dodajte još malo tople vode da postignete željenu gustinu. Pred služenje dodajte seckani peršunov list.
Zdravo, jednostavno i ukusno – čorba od graška koju ćete lako uvrstiti u redovnu ishranu.
Više recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.
Bonus video
