Sastojci:

  • 400 g graška
  • 400 g mešane zeleni za čorbu (šargarepa, paštrnak)
  • 1 kašika seckanog peršunovog lista
  • 8 dl vode

Priprema:

Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovu čorbu od graška kao hranljiv i lako svarljiv obrok, idealan za sve koji žele da jedu zdravo, a pritom uživaju u bogatom ukusu domaće kuhinje. Ovaj recept kombinuje blagotvorna svojstva graška sa povrćem bogatim vlaknima, čineći ga savršenim izborom za celu porodicu.

Nutricionistički savet:

Ova čorba je lagana, bogata vlaknima i pogodna i za osobe koje vode računa o liniji. Možete je služiti kao predjelo ili laganu večeru.

Grašak stavite u šerpu, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša, zatim ga propasirajte. U posebnoj šerpi skuvajte zeleni (šargarepu i paštrnak) u 8 dl vode, dok povrće ne omekša. Skuvano povrće zajedno s vodom propasirajte, pa sjedinite sa propasiranim graškom. Po potrebi dodajte još malo tople vode da postignete željenu gustinu. Pred služenje dodajte seckani peršunov list.

Zdravo, jednostavno i ukusno – čorba od graška koju ćete lako uvrstiti u redovnu ishranu.

Više recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.

Bonus video

01:29
Recept za čorbu od povrća malog šefa Izvor: TikTok/ best_chefme