Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa (bez kožice i kostiju)
- 160 g integralnog pirinča
- 2 šargarepe
- 1 veća sveža paprika
- 1/3 glavice karfiola
- 120 g boranije
- peršun, celer, crvena slatka paprika po ukusu
- 1 dl vode
Priprema:
Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovo jelo od piletine kao izbalansiran obrok bogat vlaknima i vitaminima, sa niskim glikemijskim indeksom. Jednostavan za pripremu i idealan za sve uzraste, posebno one koji žele da smanje masnoće i očuvaju zdravlje.
Isecite svo povrće i meso na sitne komade. U vatrostalnu posudu rasporedite piletinu i povrće. Dodajte oprani integralni pirinač i začinite crvenom paprikom. Nalijte vodu i pokrijte posudu poklopcem ili aluminijumskom folijom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok meso i povrće ne omekšaju, a pirinač ne upije svu tečnost (30–40 minuta).
Više zdravih recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.
Bonus video
