Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa (bez kožice i kostiju)
  • 160 g integralnog pirinča
  • 2 šargarepe
  • 1 veća sveža paprika
  • 1/3 glavice karfiola
  • 120 g boranije
  • peršun, celer, crvena slatka paprika po ukusu
  • 1 dl vode

Priprema:

Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovo jelo od piletine kao izbalansiran obrok bogat vlaknima i vitaminima, sa niskim glikemijskim indeksom. Jednostavan za pripremu i idealan za sve uzraste, posebno one koji žele da smanje masnoće i očuvaju zdravlje.

Savet:

Ova količina je pogodna za jedan glavni obrok za četvoročlanu porodicu. Po potrebi se može prilagoditi i koristiti za obroke tokom više dana.

Isecite svo povrće i meso na sitne komade. U vatrostalnu posudu rasporedite piletinu i povrće. Dodajte oprani integralni pirinač i začinite crvenom paprikom. Nalijte vodu i pokrijte posudu poklopcem ili aluminijumskom folijom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok meso i povrće ne omekšaju, a pirinač ne upije svu tečnost (30–40 minuta).

Više zdravih recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.

Bonus video

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv