Sastojci:

400 g zelene salate

  • 4 veće rotkvice

  • 1 veća šargarepa

  • 4 kašičice maslinovog ulja

  • So – po ukusu

  • Jabukovo sirće – po ukusu 

    Priprema:

    Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovu svežu i laganu salatu kao ukusan dodatak svakom obroku, naročito kada želite nešto osvežavajuće, a pritom hranljivo. Kombinacija hrskave zelene salate, rotkvica i šargarepe obezbeđuje obilje vlakana, vitamina i antioksidanasa. Jednostavna za pripremu, a savršena za celu porodicu – posebno u letnjim danima kada se traži lagana, ali izbalansirana ishrana.

    Savet:

    Dodajte listić-dva svežeg peršuna ili malo seckanog mladog luka za dodatnu svežinu.

    Operite listove zelene salate, ocedite ih i iskidajte rukama na manje komade. Rotkvice operite i iseckajte na tanke kolutove ili polumesec. Šargarepu ogulite i izrendajte sitno ili isecite na tanke trakice . U većoj činiji pomešajte povrće. Posolite, dodajte jabukovo sirće i maslinovo ulje pa sve dobro promešajte.

    Ova salata pristaje uz svako jelo – od mesa do ribe, ili kao lagani obrok uz komadić sira i parče hleba.

    Više recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.

    Bonus video

    00:13
    kako da zelena salata ostane sveža Izvor: Tiktok/creative_explained