Sastojci:
- 500 g graška
- 500 g mesa po izboru (svinjetina, junetina, piletina)
- 1 glavica crnog luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- So, suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- Mirođija (po ukusu, sveža ili suva)
- malo paradajz soka
- 1 kašičica sušenog vlašca
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
Priprema:
Zaboravite klasičnu zapršku – postoji bolji, lakši i ukusniji način da zgusnete grašak. Tajna je u jednoj jednostavnoj pripremi sa mirođijom i malo instant čorbe, koja ne samo da jelu daje gustinu, već ga obogaćuje finom, punom aromom. Ovo jelo je lagano za stomak, jednostavno za pripremu, a rezultat je kao iz domaće bakine kuhinje.
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i praziluk dok ne postanu staklasti. Dodajte meso isečeno na kockice, pa pospite suvim začinima, biberom, mlevenom paprikom i (ako volite pikantno) malo ljute paprike i vlašca. Kad meso dobije boju i zamiriše, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte sve zajedno. Dodajte grašak, pa još jednom sve sjedinite. Ubacite malo mirođije i paradajz sok, a zatim nalijte vodom da ogrezne. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, povremeno promešajte.
U posebnoj činiji razmutite instant krem čorbu od graška u malo vrele vode, dodajte mirođiju i sipajte u šerpu. Kuvajte još 10–15 minuta, dok ne postane lepo zgusnuto.
Bonus video
