Sastojci:
- 600 g svinjskog mesa (najbolje but ili vrat)
- ulje po potrebi
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1/2 kašičice belog luka (u prahu ili sitno seckanog)
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 l ključale vode
- 1 kašičica soli
- biber po ukusu
- 350 g testenine
- Svež peršun – za posipanje
Priprema:
Kad vam treba konkretan i domaći obrok, pasta sa svinjskim mesom je pravi izbor. Ukusno, zasitno i spremno za manje od sat vremena – ovo je jelo koje će svi tražiti i sutra.
Iseckajte meso na sitnije kockice. U većem tiganju zagrejte malo ulja pa propržite meso dok ne uhvati koricu. Dodajte sitno seckan crni luk i šargarepu, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Ubacite beli luk, mlevenu papriku i paradajz pire. Promešajte i dinstajte još minut.
Sipajte ključalu vodu, posolite, pobiberite i kuvajte 20 - 30 minuta dok meso ne omekša.
Dodajte testeninu direktno u tiganj, promešajte i kuvajte dok testenina ne bude al dente, povremeno mešajući (ako zatreba, dolijte još malo vode). Na kraju pospite svežim peršunom i služite toplo.
Bonus video
