Sastojci:
- 2–3 komada topljenog sira u štapićima
- 1 jaje
- 1 kašičica provansalskog bilja
- So – po ukusu
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- Biljno ulje – za prženje
Priprema:
Brzi i neodoljivi štapići od topljenog sira u hrskavoj korici idealni su kao toplo predjelo, užina ili slani zalogaj uz sos po izboru. Gotovi su za tili čas, a nestaju još brže
Isecite topljeni sir na štapiće željene veličine. U jednoj posudi umutite jaje, dodajte prstohvat soli i provansalsko bilje. Pripremite tri tanjira: jedan sa brašnom, jedan sa umućenim jajetom i jedan sa prezlama. Svaki štapić prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, pa u prezle. Po želji ponovite još jednom jaje i prezle za deblju, hrskaviju koricu.
Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite štapiće na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Bonus video
