Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 2 velika jajeta
  • 2 šolje panko prezli
  • 450 g kačkavalja, isečenog na kocke
  • 1 l ulja

Kako se pohuje kačkavalj

Iako pržena i pohovana hrana nisu najzdraviji izbor, povremeno je pravo uživanje počastiti se kačkavaljem pripremljenim na ovaj način.

Obložite pleh ili tanjir papirom za pečenje. U maloj posudi pomešajte brašno, so, biber i beli luk u prahu. U drugoj posudi umutite jaja. Stavite prezle u treću malu činiju.

Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa od poha zalepi za tiganj.

Umačite komade sira u mešavinu brašna i okrenite da premažete. Otresite višak, a zatim ga umočite u jaje, pustite da višak curi. Zatim ga umočite u prezle, lagano pritiskajući da prianja, dok se ne obloži. Na pripremljeni pleh rasporedite sir. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.

U dublju šerpu sipajte ulje i neka se dobro zagreje. Pažljivo dodajte sir u vrelo ulje i pržite dok ne porumeni, okrećući po potrebi. Prebacite sir na tanjir obložen ubrusom. Ponovite sa preostalim sirom. Poslužite toplo.

Bonus video

Pohovani mladi luk Izvor: Pohovani mladi luk