Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- pola kašičice belog luka u prahu
- 2 velika jajeta
- 2 šolje panko prezli
- 450 g kačkavalja, isečenog na kocke
- 1 l ulja
Kako se pohuje kačkavalj
Iako pržena i pohovana hrana nisu najzdraviji izbor, povremeno je pravo uživanje počastiti se kačkavaljem pripremljenim na ovaj način.
Obložite pleh ili tanjir papirom za pečenje. U maloj posudi pomešajte brašno, so, biber i beli luk u prahu. U drugoj posudi umutite jaja. Stavite prezle u treću malu činiju.
Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa od poha zalepi za tiganj.
Umačite komade sira u mešavinu brašna i okrenite da premažete. Otresite višak, a zatim ga umočite u jaje, pustite da višak curi. Zatim ga umočite u prezle, lagano pritiskajući da prianja, dok se ne obloži. Na pripremljeni pleh rasporedite sir. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
U dublju šerpu sipajte ulje i neka se dobro zagreje. Pažljivo dodajte sir u vrelo ulje i pržite dok ne porumeni, okrećući po potrebi. Prebacite sir na tanjir obložen ubrusom. Ponovite sa preostalim sirom. Poslužite toplo.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Kako da napravite domaće zemičke
Krompir salata sa domaćim pesto sosom koja najbolje ide uz ribu
Osvežavajuće limun kocke
Slana torta sa šampinjonima i pilećim batakom