Mogu da se služe kao predjelo ili dodatak uz glavno jelo, idu odlično uz svaku kombinaciju
Sastojci:
800 g mladih tikvica
1 vezica peršuna
2 kašičice ruzmarina
8 čenova belog luka
2 dl maslinovog ulja
2 dl suncokretovog ulja
1 dl sirćeta
15 g belog luka u granulama
Priprema:
Tikvice oprati, ne ljuštiti, odstraniti im krajeve, pa iseći na kolutove. Svaki kolut protrljati sa malo soli, staviti ih na jednu krpu, pa prekriti drugom da se upije tečnost koju će pustiti. Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati tikvice i peći 15-20 minuta.
Za marinadu pomešati seckan list peršuna, ruzmarin, ulje i sirće, pa posoliti i pobiberiti po ukusu (dodati i beli luk u granulama ako volite). Naseckati i beli luk, pa dodati u marinadu.
Pečene tikvice pomešati sa marinadom i ostaviti da odstoje nekoliko sati na hladnom.
Složiti ih u tople tegle, zatvoriti i čuvati na hladnom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus