Ukiselite kupus ribanac i napravite najbolji podvarak.
Sastojci:
nekoliko zdravih glavica kupusa
so
kese za zamrzivač
rende za kupus
nož
Priprema:
Kupus očistiti i izrendati, pa posoliti po ukusu i malo rukama izgnječiti par puta. Dobro izjednačiti. Puniti kese za zamrzivač ostavljajući prostora u kesi za 3 prsta. Zavariti kese, izbosti ih na nekoliko mesta sa jedne i druge strane.
Ređati u manje bure staviti odozgo rešetkast pritiskač i nešto teško (može kesa sa vodom zavarena ili neka flaša ili ako imate kamen beluta). Naliti hladnom vodom samo da kupus ogrezne. Dobro zatvoriti i ostaviti 10 dana na toplom. Povremeno pogledati da se pritiskač nije nakrenuo. Posle 10 dana otvoriti i probati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus