Ukiselite kupus ribanac i napravite najbolji podvarak.

Sastojci:

nekoliko zdravih glavica kupusa

so

kese za zamrzivač

rende za kupus

nož

Priprema:

Kupus očistiti i izrendati, pa posoliti po ukusu i malo rukama izgnječiti par puta. Dobro izjednačiti. Puniti kese za zamrzivač ostavljajući prostora u kesi za 3 prsta. Zavariti kese, izbosti ih na nekoliko mesta sa jedne i druge strane.

Ređati u manje bure staviti odozgo rešetkast pritiskač i nešto teško (može kesa sa vodom zavarena ili neka flaša ili ako imate kamen beluta). Naliti hladnom vodom samo da kupus ogrezne. Dobro zatvoriti i ostaviti 10 dana na toplom. Povremeno pogledati da se pritiskač nije nakrenuo. Posle 10 dana otvoriti i probati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kodbakeugostima