Sada je pravo vreme da na pijaci kupite papriku i spremite vaše omiljene salate, namaze... Mi vam predlažemo da ove godine u zimnicu uvrstite i peckanu papriku, koja je jednako ukusna kao i belolučana, a mnogo se brže i lakše pravi, jer se paprike samo pecnu na ringli, ne morate da stojite i pečete satima. Peckane paprike su odlična salata uz sve vrste mesa, a toliko su ukusne da ćete odmah pojesti sve.
- Sastojci:
- 1 kg paprika
- 3 kašike soli
- 7 kašika šećera
- oko 2 l sirćeta
- 500 ml vode
- mirođija
- čenovi belog luka
- 3 šargarepe
Priprema:
Paprike pecnite na ringli. To znači da ih kratko pečete, nekih pola minuta sa svake strane. Ne treba da budu kao za ajvar ili salatu. Zatim ih stavite u neku posudu i pokrijte kesom ili providnom folijom. Kada omekšaju, paprike oljuštite i skinite im peteljku i semenke. Isecite ih po želji, pa poređajte u teglu, a između paprika ređajte krupno sečeni beli luk i šargarepu. Dodajte i seckanu mirođiju ako želite. U šerpu sipajte sirće i vodu, pa dodajte šećer i so. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim sipajte u tegle sa paprikama. Dobro zatvorite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem