Sada je pravo vreme da na pijaci kupite papriku i spremite vaše omiljene salate, namaze... Mi vam predlažemo da ove godine u zimnicu uvrstite i peckanu papriku, koja je jednako ukusna kao i belolučana, a mnogo se brže i lakše pravi, jer se paprike samo pecnu na ringli, ne morate da stojite i pečete satima. Peckane paprike su odlična salata uz sve vrste mesa, a toliko su ukusne da ćete odmah pojesti sve.

  • Sastojci:
  • 1 kg paprika
  • 3 kašike soli
  • 7 kašika šećera
  • oko 2 l sirćeta
  • 500 ml vode
  • mirođija
  • čenovi belog luka
  • 3 šargarepe

Priprema:

Paprike pecnite na ringli. To znači da ih kratko pečete, nekih pola minuta sa svake strane. Ne treba da budu kao za ajvar ili salatu. Zatim ih stavite u neku posudu i pokrijte kesom ili providnom folijom. Kada omekšaju, paprike oljuštite i skinite im peteljku i semenke. Isecite ih po želji, pa poređajte u teglu, a između paprika ređajte krupno sečeni beli luk i šargarepu. Dodajte i seckanu mirođiju ako želite. U šerpu sipajte sirće i vodu, pa dodajte šećer i so. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim sipajte u tegle sa paprikama. Dobro zatvorite.

BONUS VIDEO: 

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa