SRPSKE DOMAĆICE SU TEK SAD OTKRILE OVAJ RECEPT - OVAKO SE NAJLAKŠE PRAVE KISELI KRASTAVCI: Nećete verovati kakav je ukus

Domaća zimnica je bolja od kupovne i zato odvojite malo vremena kako biste napravili salatu sa kiselim krastavcima.

Shutterstock

Kako biste pripremili zimnicu potrebno vam je vreme, novac i veština. Mnogi je rado pripremaju, ali takođe postoje domaćice koje nemaju uslove za to, pa im je lakša kupovina već gotove zimnice. Ali domaćoj zimnici ne može da parira kupovna i zato je dobro da imate par tegli koje ste pripremili vi. Ono što svi znaju da naprave jeste ajvar i belolučane paprike.

Mi vam predlažemo i ovaj lagani recept od kojeg ćete dobiti salatu od kiselih krastavaca koja će vam ulepšati svaki obrok. Uživajte u spremanju i ukusu. 

Sastojci:

  • 2 kg krastavaca 
  • 500 g luka 
  • 1 veza sveže mirođije 
  • 1¹⁄₂ kašike soli 
  • 2-3 kašike šećera 
  • 1 kašičica crnog bibera 
  • 90 ml ulja 
  • 100 ml sirćeta 

Priprema: 
Кrastavcima izrežite vrhove, pa isecite kriške debljine 3-5 mm. Luk prepolovite i isecite, kao i mirđiju. Pomešajte sve sastojke, pa dodajte so, šećer, biber i ulje. Dobro sjedinite. Poklopite i ostavite tako nekih 2-4 sata. Stavite na šporet i pustite da provri. Nakon toga sipajte sirće i kuvajte 3-4 minuta, povremeno mešajući. Podelite salatu u sterilisane tegle i zatvorite.

Izvor: stvarukusa.rs