Sastojci:
- 2 kg bresaka
- 1 l vode
- 400 g šećera
- 1 kašičica limunske kiseline
- nekoliko štapića cimeta
- 2 glavice belog luka
- 1 kašičica karanfilića
Recept za zimnicu od bresaka:
Kako biste napravili zimnicu od bresaka, prvo operite breskve i presecite ih na pola. Izvadite koštice. Pripremite tegle, operite ih i osušite. Ubacite polovine bresaka u tegle, štapiće cimeta, iseckni beli luk i karanfilić.
Prokuvajte vodu sa šećerom i limunskom kiselinom u velikom loncu, na laganoj vatri. Ostavite na vatri dok se sav šećer ne istopi. Dok tečnost ključa, neprestano mešajte.
Dobijenu marinadu, vruću, sipajte preko breskvi u teglama. Sok mora da prekrije voće, ali do ivice tegle morate ostaviti slobodnog prostora od 2 cm. Zatvorite poklopce i kuvajte tegle na pari 10 minuta, nakon što tečnost proključa. Možda ćete želeti da isprobate i recept za zimnicu od cvekle.
Pročitajte i recept za kuvani paradajz sa feferonama
BONUS VIDEO
StvarUkusa