Brzinska zimnica od bresaka kakvu još niste probali, slatka a ide savršeno uz meso

Breskve za zimnicu su kisele uz dozu slatkog ukusa ukoliko su zrele i zaista se pripremaju poput svake zimnice, a biće odličan dodatak vašoj trpezi, kada za to dođe vreme.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg bresaka
  • 1 l vode
  • 400 g šećera
  • 1 kašičica limunske kiseline
  • nekoliko štapića cimeta
  • 2 glavice belog luka
  • 1 kašičica karanfilića

Recept za zimnicu od bresaka:

Kako biste napravili zimnicu od bresaka, prvo operite breskve i presecite ih na pola. Izvadite koštice. Pripremite tegle, operite ih i osušite. Ubacite polovine bresaka u tegle, štapiće cimeta, iseckni beli luk i karanfilić.

Prokuvajte vodu sa šećerom i limunskom kiselinom u velikom loncu, na laganoj vatri. Ostavite na vatri dok se sav šećer ne istopi. Dok tečnost ključa, neprestano mešajte.

Dobijenu marinadu, vruću, sipajte preko breskvi u teglama. Sok mora da prekrije voće, ali do ivice tegle morate ostaviti slobodnog prostora od 2 cm. Zatvorite poklopce i kuvajte tegle na pari 10 minuta, nakon što tečnost proključa. Možda ćete želeti da isprobate i recept za zimnicu od cvekle.

Pročitajte i recept za kuvani paradajz sa feferonama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)  Kurir televizija

StvarUkusa