Zimnica od crvenog luka kakvu još niste probali: Rezak i savršen dodatak jelu

Jednostavni recept za brzinski kiseli crveni luk će da vam osveži i začini svako jelo, od takosa, preko salata do hamburgera.

Print screen / YT/ Jose.elcook

Sastojci:

  • 1 srednji crveni luk
  • 120 ml belog sirćeta
  • 120 ml vode
  • 2 kašike belog šećera
  • 1 kašičica soli

Recept za zimnicu od crvenog luka:

Kako biste napravili zimnicu od crvenog luka prvo oljuštite, a zatim tanko isecite luk. Ubacite kriške luka u teglu. Sipajte sirće, vodu, šećer i so u malu šerpu. Pusitite da proključa i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta.

Pažljivo sipajte mešavinu sirćeta u teglu. Promešajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite poklopac i stavite u frižider. Biće spremno za jelo nakon što se ohladi. Možete da držite u frižideru nekoliko nedelja. Isprobajte i recept za brzi i laki ajvar.

Pročitajte i recept za zimnicu od cvekle

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)  Kurir televizija

StvarUkusa