Sastojci:
- 12 kg crvenih paprika, sitn naseckanih
- 3 kg plavog patlidžana, isečenog na ploške
- 13 kašika soli
- 10 kašika šećera
- 3,5 l vode
- 350 ml sirćeta
- 400 ml ulja
- 1 konzervans
Recept za ajvar od barenih paprika:
Kako biste napravili ajvar, prvo u šerpu sipajte vodu, so, šećer, sirće i 100 ml ulja i pustite da proključa. Kada proključa ubacite sitno seckanu papriku i patlidžan isečen na ploške u šerpu i kuvajte.
Kada se prohladi sameljite u mašini za meso. Smesu ispržite na 300 ml ulja, uz dodatak belog luka i ljute paprike. Dok je još vruće sipajte u sterilisane tegle i zatvorite ih. Zavijte ih u krpe, dok se ne ohladi. Možda ćete želeti da napravite i domaći srpski ajvar sa patlidžanom.
Pročitajte i kako da napravite brzi i laki ajvar
BONUS VIDEO
StvarUkusa