Ljutenica sa paprikama i šargarepom

Zimnica sa paprikama i šargarepom, ljutenica, obavezan je prilog zimskim jelima.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4kg šargarepe
  • 15 komada crvene mesnate paprike
  • 250 g belog luka
  • ljuta paprika, nekoliko komada, po ukusu
  • 0,6 l ulja
  • so, po ukusu
  • sirće, po ukusu

Recept za ljutenicu sa paprikama i šargarepom:

Kako biste napravili ljutenicu prvo očistite i operite sve povrće. Šargarepu ojuštite i operite, a paprike očistite od semenki. Sve sastojke sameljite pomoću mašine za mlevenja mesa.

Sve samlevene sastojke sipajte u široku šerpu i dodajte ulje, pa pržite oko 1 sat i 30 minuta. Kada je isprženo dodajte sirće i so po ukusu.

U međuvremenu sve sterilisane tegle zagrejte u rerni, pa ih nakon toga napunite ljutenicom. Kada ih napunite, vratite ih u rernu kako bi se tokom noći ohladile. Možda će vas zanimati i kako se pravi ljutenica.

Pročitajte i ljubičin recept za ljutenicu od čeri paradajza

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PRAVI LESKOVAČKI AJVAR SPREMA SE SAMO OD OVE VRSTE PAPRIKE! Jedan od četiri sertifikovana proizvođača otkriva TAJNE CRVENOG BLAGA  Kurir teleivizija

StvarUkusa